KULLANICI DOSTU YAZILIMLAR

Ankara web tasarım ve yazılım şirketi olarak;
yazılımlarımızı; mümkün olduğunca az destek isteyen, kolay anlaşılabilir ve kullanıcı dostu yapıyoruz.

PLATFORM VE VERİTABANI BAĞIMSIZ

Yazılımlarımız her türlü  işletim sistemi ve cihazda çalışacak şekilde tasarlanmaktadır. Bu sayede, Windows, Linux, MacOs, IOS, Android gibi işletim sistemlerinde ve bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi cihazlarda sorunsuz çalışır.

MÜKEMMEL DESTEK

Destek en az yazılım kadar önemlidir. İstekleriniz ve gerekli güncellemeler zamanında yapılır. Yerinde, telefon ve uzak bağlantı destekleri ile her zaman yanınızdayız.

Neden
Portakal?

Portakal Yazılım 2006 yılında Ankara’da kurulmuştur. Çok kısa sürede yazılım sektöründe kendini kabul ettirmiş ve 2008 yılı başı itibari ile 50 ye yakın hastane ve tıp merkezinde, programları çalışmıştır. Sonraki yıllarda bu sayı 100’e kadar çıkmıştır.

Portakal Yazılım’ın projesi, 2008 yılında teknoloji destekleme ile ilgili şartlara uygun görülerek Hacettepe Teknokent’e kabul edilmiştir.

Ankara web tasarım ve yazılım şirketi olarak;
yazılımlarımızı; mümkün olduğunca az destek isteyen, kolay anlaşılabilir ve kullanıcı dostu yapıyoruz.

Yazılımlarımız her türlü  işletim sistemi ve cihazda çalışacak şekilde tasarlanmaktadır. Bu sayede, Windows, Linux, MacOs, IOS, Android gibi işletim sistemlerinde ve bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi cihazlarda sorunsuz çalışır.

Destek en az yazılım kadar önemlidir. İstekleriniz ve gerekli güncellemeler zamanında yapılır. Yerinde, telefon ve uzak bağlantı destekleri ile her zaman yanınızdayız.

ÜRÜNLERİMİZ

Desktop Software

İncele

Web Tabanlı Yazılımlarımız

İncele

Antrepor Antrepo Bilgi Sistemi

İncele

Pronakliye Yurt İçi Nakliye Yazılımı

İncele

TEKNOLOJİLERİMİZ

html5.png

HTML5, İnternet'in çekirdek teknolojilerinden HTML işaretleme standardının beşinci sürümüdür. Internet Explorer, Mozilla Firefox ve Opera tarayıcılarının güncel sürümleri tarafından kısmen desteklenmektedir. Kısaca H5 Google Chrome ve Safari tarayıcılarının güncel sürümleri üzerinde deneme aşamasında da olsa çok daha iyi bir şekilde çalışmaktadır. Günümüzde kullanılan HTML 4.1 sürümü, CSS desteğiyle ne kadar düzenli ve sağlam bir yapıda kodlanırsa kodlansın, yine de fazladan yazılan kodların fonksiyonelliğini bozduğu bilinmektedir. Bu yüzden HTML5, bu ihtiyaçları karşılamak adına geliştirilmeye başlanmıştır. Video paylaşım sitesi YouTube, deneme aşamasında HTML5'i kullanıcılarına sunmaktadır.

HTML5 kullanmak, aynı zamanda UI (kullanıcı arabirimi) mühendislerinin ve back end (sunucu uygulama) geliştiricilerinin sadece tek kod temeli kullanımından yararlanabiliyor olmaları demektir. Yapının temelleri aynı kalsa da her platforma entegre edilmiş back end tabakaları ve görüntüler olabilecektir. Bu, birbirine bağlı bir ürün tecrübesinin ortaya çıkarılmasına yardım eden ürün çizgisinin karşısında gelişimin yayılma sürecini hızlandırmaktadır.

İncele
bootstrap.jpg

Twitter Bootstrap (ya da kısaca Bootstrap) açık kaynak kodlu, web sayfaları veya uygulamaları geliştirmek için kullanılabilecek araçlar bütünü ve önyüz çatısı. Bootstrap, web sayfaları veya uygulamalarında kullanılabilecek, HTML ve CSS tabanlı tasarım şablonlarını içerir. Bu şablonlar form, navigasyon çubuğu, buton gibi arayüz bileşenleri oluşturmakta kullanılabilmektedir. Temmuz 2015 itibarı ile Bootstrap, Github üzerinde 83 binin üzerinde "star" ile 33 binin üzerinde "fork" sayılarına ulaşarak, sitenin en popüler projelerinden biri olmuştur.

İncele
ajax.jpg

AJAX (İngilizce: Asynchronous JavaScript and XML, Türkçe: Eşzamansız JavaScript ve XML), İnternet sayfalarında JavaScript ve XMLHttpRequest kullanımı ile etkileşimli uygulamalar yaratan tekniğin adıdır.

Nasıl okunması gerektiği konusunda bir genel uzlaşma olmamakla birlikte çoğunlukla yazıldığı gibi ajaks olarak okunurken, kimileri tarafından aynı yazımlı ismiyle futbol takımı örnek gösterilerek ayaks olarak okunmaktadır. İngilizce'de ey-ceks olarak okunur.

En yaygın kullanım alanı, sayfayı yeniden yüklemeye gerek kalmaksızın, sayfada görünür değişiklikler yapmaktır. XMLHttpRequest kullanılarak birden fazla bağımsız işlem yapılabilir. Bazı bilişim uzmanları, AJAX'ın HTML ve XML'den sonra en yenilikçi İnternet yazılımı olduğunu ve Web 2.0.'ı sonlandırıp, 3. evrenin kapısını açtığını öne sürmüşlerdir.

Asynchronous JavaScript and XML sözcüklerinin kısaltması olan Ajax, etkileşimli (interaktif) web uygulamaları yaratmak için kullanılan bir web programlama tekniğidir. Temel amacı arka planda sunucuyla ufak miktarda veri değişimi sayesinde sayfayı daha hızlı güncelleyebilen web sayfaları yapmak, dolayısıyla kullanıcının istediği her anda bütün web sayfasını güncellemek derdinden kurtulmaktır. Bu da web sayfasının etkileşimini, hızını ve kullanılabilirliğini artırmak demektir.

İncele
jquery-logo.png

jQuery, John Resig tarafından 2006 yılında geliştirilmiş ve şu an geniş bir jQuery ekibi tarafından gelişimi sürdürülen bir açık kaynak JavaScript kütüphanesidir.

jQuery en popüler çapraz-platform JavaScript kütüphanesi ya da farklı bir JavaScript web geliştirme çatısıdır denebilir. jQuery yoğun olarak animasyonlarda kullanılır. Flash'ın alternatifi olarak kullanılan bu teknolojiyle Flash galeri, sekme menü, sayfa geçişleri gibi birçok işlem yapılmaktadır.

jQuery'nin resmi sitesinden jQuery dosyasını indirip web sitenize yükleyebilirsiniz. jQuery boyutu ufak ve işlevi çok olduğundan ayrıca hazır eklentileri de çok olduğundan ötürü epey yaygındır. 2006 yılından beri kullanılan jQuery, 2012 yılına kadar inanılmaz bir kullanım artışı göstermiştir.

JQuery kütüphanesi kullanılarak geliştirilen jqueryui gibi daha gelişmiş arayüzleri ve araçları daha kolay kullanabilmemize olanak veren ek kütüphaneler de mevcuttur.

İncele
php.jpg

PHP : Hypertext Preprocessor (Türkçe: Üstünyazı Önişlemcisi) (Aslen: Personal Home Page - Kişisel Ana Sayfa) , internet için üretilmiş, sunucu taraflı, çok geniş kullanımlı, genel amaçlı, içerisine HTML gömülebilen betik ve programlama dilidir. İlk kez 1995 yılında Rasmus Lerdorf tarafından yaratılan PHP'nin geliştirilmesi bugün PHP topluluğu tarafından sürdürülmektedir. Ocak 2013 itibarıyla 244 milyondan fazla web sitesi PHP ile çalışırken 2.1 milyon web sunucusunda PHP kurulumu bulunmaktadır.

PHP kodları PHP işleme modülü bulunan bir web sunucusu tarafından yorumlanır ve çıktı olarak web sayfası üretilir. Bu kodlar veriyi işlemek üzere harici bir dosyaya kaydedilerek çağırılabildiği gibi doğrudan HTML kodunun içine de gömülebilir. PHP zaman içinde bir komut satırı arayüzü sunacak şekilde evrilmiştir, PHP-GTK yardımıyla grafiksel masaüstü uygulaması geliştirmek de mümkündür.

PHP özgür bir yazılım olup PHP Lisansı ile dağıtılmaktadır. Bu lisans kullanım şartları kısmında GNU Genel Kamu Lisansı ile örtüşmese de, PHP tüm web sunuculara ve hemen hemen tüm işletim sistemi ve platforma ücretsiz olarak yüklenebilir.

İncele
mysql-logo.png

MySQL, altı milyondan fazla sistemde yüklü bulunan çoklu iş parçacıklı (İng. İngilizce: multi-threaded), çok kullanıcılı (İng. İngilizce: multi-user), hızlı ve sağlam (İng. İngilizce: robust) bir veri tabanı yönetim sistemidir.

UNIX, OS/2 ve Windows platformları için ücretsiz dağıtılmakla birlikte ticari lisans kullanmak isteyenler için de ücretli bir lisans seçeneği de mevcuttur. Linux altında daha hızlı bir performans sergilemektedir. Kaynak kodu açık olan MySQL'in pek çok platform için çalıştırılabilir ikilik kod halindeki indirilebilir sürümleri de mevcuttur. Ayrıca ODBC sürücüleri de bulunduğu için birçok geliştirme platformunda rahatlıkla kullanılabilir.

İncele
.net.png

.NET Framework, Microsoft tarafından geliştirilen, açık İnternet protokolleri ve standartları üzerine kurulmuş bir "uygulama" geliştirme platformu. Daha önce Sun Microsystems tarafından geliştirilmiş olan Java platformuna önemli benzerlikler göstermektedir.

Buradaki uygulama kavramının kapsamı çok geniştir. Bir masaüstü uygulamasından bir web tarayıcı uygulamasına kadar her şey bu platform içinde düşünülmüştür ve desteklenmiştir. Bu uygulamaların birbirleriyle ve geliştirildiği ortam farketmeksizin dünyadaki tüm uygulamalarla iletişimi için kolayca web servisleri oluşturulmasına imkân verilmiştir. Bu platform, işletim sisteminden ve donanımdan daha üst seviyede taşınabilir olarak tasarlanmıştır.

.Net mimarisi, ortak bir yürütme ortamı, ortak bir değişken tür sistemi, ve devingen bağlantılı kütüphanelerden oluşur. .Net kütüphanesi eski visual basic için tasarlanmış API (programcılar için birçok fonksiyon) lerin sınıflanmış halidir. Çünkü API sınıflandırılmamış ve bu nedenler programcılar için bir kâbus halini almaktaydı. .Net kütüphanesi programın işletim sistemi ile kolayca uyum içinde çalışmasını sağlamıştır.

İncele
LARAVEL.png

MVC yapısında web uygulamaları geliştirme için tasarlanmış ücretsiz, açık kaynak PHP web uygulama iskeletidir. Laravel, GitHub sitesinde barındırılan kaynak kodu ile birlikte, MIT lisansı altında yayınlandı.

2014 ve 2015 yıllarında Sitepoint tarafından yapılan en popüler PHP uygulama iskeletleri anketlerinde Laravel iki sene üst üste en üst sırada yer aldı. Nisan 2015 tarihindeki verilere göre Laravel github'da barındırılan PHP projeleri arasında en çok takip edilen ve en popüler projedir.

Laravel, versiyon 4'ten itibaren bağımlılık yönetimi (dependency management) için composer paket yöneticisini tercih etmiştir. Yine versiyon 4'ten itibaren Doctrine, Monolog gibi paketlerin yanı sıra web iskeletini oluşturan komponentler için Symfony2 paketlerinden yararlanmaktadır.

Versiyon 5 ile birlikte dizin yapısında önemli bir değişikliğe gidilmiş ve PSR-4 standartlarına daha uyumlu bir yapı haline getirilmiştir.

İncele
mvc.jpg

Model-View-Controller (MVC), yazılım mühendisliğinde kullanılan bir "mimari desen"dir. Kullanıcıya yüklü miktarda verinin sunulduğu karmaşık uygulamalarda veri ve gösterimin soyutlanması esasına dayanır. Böylece veriler (İng. İngilizce: model) ve kullanıcı arayüzü (İng. İngilizce: view), birbirini etkilemeden İngilizce: controller adı verilen ara bileşenle veri gösterimi ve kullanıcı etkileşiminden veri erişimi ve iş mantığını çıkarma suretiyle çözümlenmektedir.

Günümüzde Microsoft'un ASP.NET MVC Framework'u geliştirmesi ile çoğu kişi için MVC denince akla bu çerçeve gelmektedir. Hâlbuki Microsoft şirketinin henüz yeni kurulmuş olduğu dönemlerde bu tasarım kalıbı vardı. Deseni ilk defa 1979[1] yılında Trygve Reenskaug tarafından tanımlanmış ve sonra Xerox araştırma laboratuvarlarında Smalltalk üzerine çalışmalarına devam etmiştir. Detaylı orijinal gerçekleştirim İngilizce: Applications Programming in Smalltalk-80(TM): How to use Model-View-Controller (Smalltalk-80'de uygulama programlaması: Model-View-Controller nasıl kullanılır?) adlı yazıda tanımlıdır.

İncele
sql-server-icon-8.png

Versiyon 7.0'dan önce "kod tabanı" Sybase SQL Server tarafından Microsoft'a satıldı, ve bu Microsoft'un kurumsal seviyede veritabanı pazarına girişi oldu. Sybase SQL Server 3.0 ile esasen aynı olan ilk versiyon, SQL Server 1.0'ı yaratmak ve pazarlamak adına Microsoft, Sybase ve Ashton-Tate ile takım oluşturdu. 1992'de Microsoft SQL Server 4.2 sevkedildi. Daha sonra Windows NT 3.1 ile aynı zamanda Microsoft SQL Server 4.21 piyasaya sunuldu. Microsoft SQL Server 6.0 Windows NT için dizayn edilmiş ilk versiyon olmasıyla birlikte Sybase'den talimat alınmaksızın piyasaya çıkartıldı.

SQL Server 7.0, miras Sybase kodu ile yazılan bir "rewrite" sürümü oldu, ve yerine SQL Server 2000 çıkartıldı. SQL Server 2000, IA-64 mimarisinden farklı olarak yazılan ilk sürüm oldu.

SQL Server 2000 sürümünden 10 yıl sonra performansta artışlar görüldü, IDE araçlarını ve tamamlayıcı başka sistemleri içeren SQL Server 2005 piyasaya sunuldu.

İncele
oracle.png

Oracle, Microsoft'un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketidir.[3] 120.000'i aşkın çalışanı,380.000'den fazla müşterisi ile 145 ülkede faaliyet göstermektedir.

Veritabanı, uygulama geliştirme araçları, uygulama sunucusu ve de iş uygulamaları alanlarında yazılım çözümleri bulunmaktadır.

Yazılım

Veritabanları

1) Oracle Veritabanı

Oracle, ek olarak aşağıdaki veritabanı teknolojilerini geliştirdi veya satın aldı [3] :

2) Berkeley DB: gömülü veritabanı işleme

3) Oracle Rdb: OpenVMS platformları üzerinde çalışan , ilişkisel bir veritabanı sistemi. .

4) TimesTen: Bellek içi veritabanı işlemleri

5) Oracle Essbase: Çok boyutlu veritabanı yönetimi

6) MySQL: İlişkisel veritabanı yönetim sistemi

7) Oracle NoSQL Veritabanı 

İncele
java2.png

Java, Sun Microsystems mühendislerinden James Gosling tarafından geliştirilmeye başlanmış açık kodlu, nesneye yönelik, zeminden bağımsız, yüksek verimli, çok işlevli, yüksek seviye, adım adım işletilen (yorumlanan-interpreted) bir dildir.

Java, Sun Microsystems'den James Gosling tarafından geliştirilen bir programlama dilidir (Sun Microsystem'in şu anda Oracle Corporation ile bağlı ortaklığı bulunmaktadır) ve 1995 yılında Sun Microsystems'in çekirdek bileşeni olarak piyasaya sürülmüştür. Bu dil C ve C++'dan birçok sözdizim türetmesine rağmen bu türevler daha basit nesne modeli ve daha az düşük seviye olanaklar içerir. Java uygulamaları bilgisayar mimarisine bağlı olmadan herhangi bir Java Virtual Machine (JVM)'de çalışabilen tipik bytecode'dur (sınıf dosyası).

İncele

Blog

Referanslarımız